Invitel
invitel

Az Invitel Magyarország egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója. Lakossági ügyfeleinek már nemcsak telefon és internet szolgáltatást nyújt, hanem IPTV szolgáltatást is. Az Invitel elődje a Vivendi néhány helyi koncessziós telefonszolgáltató 2001-ben történt integrálásával jött létre.

2003-óta hívják Invitelnek.

Többször váltott tulajdonost és több nagyobb cégfelvásárlást hajtott végre, úgymint az Euroweb és Pantel internet- és távközlési szolgáltatók, valamint a Tele2 alternatív telefon szolgáltató. Az Invitelt a Hungarotelt is tulajdonló HTCC csoport vásárolta meg 2007-ben, amelyik összeolvasztotta az Invitelt és a Hungarotelt, de az Invitel nevet tartotta meg. Legutóbbi nagy akvizíciója 2010-ben az egyik legnagyobb magyar kábeltévé szolgáltató, a Fibernet egy részének felvásárlása volt. Jelenlegi tulajdonosa az Invitel Holdings A/S, mely a Mid Europa Partners befektető cég tulajdona.

Tekintse meg az Invitel csomagjait: (kattintson a választott linkre)

  1. » Invitel internet csomagok
  2. » Invitel TV csomagok
  3. » Invitel telefon csomagok
  4. » Invitel kombi csomagok


Az Invitel a követező 14  körzetben a helyi (inkumbens) telefonszolgáltató: 24 (Szigetszentmiklós), 25 (Dunaújváros), 27 (Vác),

28 (Gödöllő), 32 (Salgótarján) 33 (Esztergom) 57 (Jászberény), 62 (Szeged), 63 (Szentes), 66 (Békéscsaba), 68 (Orosháza), 88 (Veszprém), 89 (Pápa), 95 (Sárvár). Ezekben a körzetekben az ADSL háttérszolgáltató minden esetben az Invitel. Üzleti ügyfeleinek a szolgáltatások széles spetrumát kínálja, ideértve az ISDN30 telefonszolgáltatást, a menedzselt bérelt vonali internetszolgáltatást optikán és a 3.5 GHz-es védett mikrohullámú frekvencián, valamint adatközponti (hosting) szolgáltatásokat. Az említett körzetekben az Invitel birtokolja a réz alapú telefonhálózatot, de saját, nagy kiterjedésű, országos optikai hálózattal és adatközpont infrastruktúrával is rendelkezik.

Az Invitel több mint 15 éve a magyarországi távközlési piac kiemelt szereplője. Ezen idő alatt klasszikus telekommunikációval foglalkozó cégprofilból teljes körű üzleti infokommunikációs szolgáltatásokat is nyújtó szervezetté vált, és ma már a magyarországi TOP 200 vállalatból a 21. legeredményesebb és a 4. leghatékonyabb cég. A kifogástalan minőségű szolgáltatás és a maximális ügyfélélmény biztosítása az Invitel 1100 dolgozójának kiemelt célja.

Az Invitel online szolgáltatásai között található egy sebességmérési lehetőség, amellyel megállapíthatjuk, a szolgáltató valóban biztosítja-e az adott internetes csomagban garantált sávszélességet. Az előfizetők az Invitel sebességmérő használatával ellenőrizhetik az aktuális internetkapcsolat letöltési sebességét. Ha a mérés eredményeként nem megfelelő letöltési sebességet kapunk, a nonstop hibaelhárítási vonalon kérhetünk segítséget. Az Invitel sebességmérést csak inviteles hálózatból lehet elindítani, és mindig a tényleges le- és feltöltési sebesség aktuális értékét mutatja. A kapott értékek tájékoztató jellegűek, azokat a háttérben futó más adatforgalom befolyásolhatja, ezért az Invitel sebességmérő használatakor érdemes ezeket bezárni. Az Invitel  szolgáltatásainak lefedettségét egy a cég weblapjáról elérhető térkép mutatja. Az Invitel szolgáltatásai szinte az egész országban, több mint hatszáz településen elérhetőek. Az oldalon címünk megadásával szűkíthetjük a kínált szolgáltatásokat az adott területen hozzáférhetőkre.


Invitel Webmail


Az Invitel levelezési szolgáltatást is kínál az internetcsomagok mellett: az ADSL csomagok mellé a felhasználó kap egy e-mail címet is. Az Invitel e-mail fiók létrehozása után a felhasználó az Invitel.hu Webmail aloldalán léphet be levelezésébe. Az Invitel Webmail szolgáltatását érdemes kihasználni, ha a felhasználó az ingyenes levelezőrendszerekben létrehozott címén kívül szeretne egy „komolyabb”, hivatalos címet is. Az Invitel Webmail az elektronikus levelek kiszolgálóról való letöltéséhez a napjainkban legelterjedtebb protokollt, a POP3-at (Post Office Protocol version 3) használja.


Invitel telefonkönyv


Az Invitel telefonkönyvben előfizetőkre kereshetünk név vagy telefonszám alapján. Az Invitel tudakozó használatához be kell gépelnünk a keresett személy nevét, foglalkozását vagy címét; minimum három karaktert szükséges megadni. Ha telefonszám alapján keresünk az Invitel telefonkönyvben, mind a körzet-, mind a telefonszámot meg kell adnunk. A körzetszámot a 06 nélkül, a telefonszámot pedig folyamatosan, kötőjel vagy szóköz nélkül gépeljük be.


Az Invitel folyamatos akciókat kínál új és meglévő ügyfeleknek, hogy még kedvezőbb áron használhassák a szolgáltatásokat. Ám amennyiben azok valamiért mégsem elégedettek, egyszerűen felmondhatják a szolgáltatást. Az Invitel lemondása határozatlan és  határozott idejű szerződés esetében különböző módokon történhet. Előbbi esetben az előfizető indokolás nélkül felmondhatja a szerződést, a felmondást a szolgáltató területileg illetékes  ügyfélszolgálatához kell eljuttatnia. A felmondási idő a kézhezvételtől számított nyolc nap. A határozott  dőtartamú előfizetői szerződés a meghatározott idő elteltével automatikusan megszűnik. Lejárata előtt a szerződést az előfizető csak rendkívüli felmondással mondhatja fel, ennek oka lehet például, hogy a szolgáltató az előfizetői szerződés rendelkezéseit súlyosan megszegte.


Invitel székhelye: 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10.